Construction Progresses at Washington Crossing Visitor Center

BWA was commissioned to transform an outdated and deteriorating facility into a contemporary center to orient visitors and tell the story of the historic crossing and the surrounding 18th century village of Taylorsville. The Visitor Center, expanded to 23,000 sq. ft., will include a renovated 250 seat auditorium, a museum, larger lobbies and orientation areas, educational and events space, an artifact conservation and storage area, a bookshop, new restrooms, and entirely new building systems, including geothermal heating and cooling. Site work includes expanded parking, two new entry terraces, more generous school bus drop-off areas, re-landscaping, pedestrian paths, extensive stormwater management measures and a reforestation program for eroded stream and pond banks nearby.

This entry was posted in Construction Updates and tagged . Bookmark the permalink.